KULTURFÖRENINGEN VILJAN

Viljan i Östra Hoby är en kultur- och arrangörsförening. Vi håller oftast till i Folkhemmet. På, bakom och framför scen. Vi initierar, arrangerar, bjuder in och samarbetar med konstnärer, kulturarbetare och andra aktörer inom olika områden. Teater, musik, film, bildkonst. Vi har lockat hit, och blivit tillfrågade av, vitt skilda genrer av band och teatergrupper, visat smal och bredare film ofta med intressanta scensamtal. Intima spelningar och större evenemang. Vi har i fem år tillsammans med Lina Nyberg och Fredrik Ljungkvist arrangerat MUSIK I KÄRRINGVECKAN och kommer att göra om det för sjätte gången i år. Våra evenemang hittar du på vår Facebooksida. Kontakta Viljan på hobyviljan(a)gmail.com

ROSKRAFT

Roskraft är den lilla plantskolan med det stora sortimentet! Våra rosor står på sina egna rötter. De har inte lånat fötter av någon annan ros. Allt odlar vi på Österlen i den lilla byn Östra Hoby, eller egentligen Kvarnby, som ligger mellan medeltidsborgen Glimmingehus och fiskeläget Skillinge. Denna idylliska plats är hemvisten för våra rosor. Det fantastiska med våra rosor är att allt som kommer upp ur marken är alltid den ros du planterat. Du slipper tänka på vildskott. Allt är äkta. Besök deras hemsida.

TID & RUM

TID & RUM i Östra Hoby - byggnadsvård, projekt, uppdrag, kultur- och visningshus och klimatsmart pensionat! BYGGNADSVÅRD Vi tar hantverksuppdrag som projektledning, fönsterrenovering, lerklining, målning, platsbyggda kök och rådgivning mm. Vi arbetar med traditionella material, färger och metoder likväl som moderna klimatsmarta lösningar. Visningshus - du kan besöka gården för att få tips och inspiration, fråga om råd, känna och lukta! PENSIONATET/B&B På den varsamt renoverade gården finns fyra vackra spännande rum att bo i och flera rum att umgås i. Skön avslappnad miljö och trivsam trädgård. Stor ekologisk frukost. Längan, separat eget boende veckor och helger. Sommartid öppna frukostar och frukostresor. Vi erbjuder festvåning/arrangemang. Grupper/kurs med helpension. Besök hemsidan här. Tid & Rum finns även på Facebook.