Folkhemmet är ett stort charmigt hus, mitt i den lilla levande byn Östra Hoby. Den före detta skolan ägs och drivs av Östra Hoby byalag och är ett levande hus för allehanda aktiviteter, fester och publika arrangemang. Den 1 december 2011 köpte Östra Hoby byalag församlingshemmet av Borrby församling. Köpet finansierades med Leader-bidrag och ett banklån hos Sparbanken Syd på resterande summa. 

På undervåningen finns en trivsam foajé, en stor sal, med plats för ca 100 sittande personer, samt en mindre sal, med plats för ca 40 sittande. Här finns också toalett, kök, garderob och städutrymmen. Köket är utrustat med två spisar, ugnar, kyl och frys samt liten restaurangdiskmaskin. Det finns porslin och övrig köksutrustning för att hantera sällskap på över 100 personer. Linnedukar eller rutiga kafédukar finns att hyra. I huset finns filmduk, ett piano och möjlighet att hyra ljudutrustning.
I stora salen finns en scen med måtten 5,80×3,30 och enkel uppsättning lampor/scenljus. Sittande publik ca. 80 personer. Lokalen, som har mycket god akustik, lämpar sig utmärkt som rum för teater och konserter och repetitioner. Rummen är även passande för utställningar.

Det finns wifi i lokalen.

I och kring byn finns flera B&B och andra övernattningsmöjligheter.

För prisuppgifter och information kontakta Östra Hoby byalag.
Välkomna!

Folkhemmet

Den före detta skolan ägs och drivs av Östra Hoby byalag och är ett levande hus för allehanda aktiviteter, fester och publika arrangemang. Den före detta skolan ägs och drivs av Östra Hoby byalag och är ett levande hus för allehanda aktiviteter, fester och publika arrangemang.

Festlokal

I huset finns filmduk, ett piano och möjlighet att hyra ljudutrustning. I stora salen finns en scen med måtten 5,80x3,30 och enkel uppsättning lampor/scenljus. Sittande publik ca. 80 personer. Lokalen, som har mycket god akustik, lämpar sig utmärkt som rum för teater och konserter och repetitioner. Rummen är även passande för utställningar.

Möteslokal

På undervåningen finns en trivsam foajé, en stor sal, med plats för ca 100 sittande personer, samt en mindre sal, med plats för ca 40 sittande. Här finns också toalett, kök, garderob och städutrymmen. Köket är utrustat med två spisar, ugnar, kyl och frys samt liten restaurangdiskmaskin. Det finns porslin och övrig köksutrustning för att hantera sällskap på över 100 personer. Linnedukar eller rutiga kafédukar finns att hyra.